Przepis na pierś z kurczaka z ananasem i serem 📖

Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 4 plastry ananasa
- 4 plastry sera żółtego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju roślinnego
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Piersi z kurczaka umyj, osusz i delikatnie rozciągnij zarówno z jednej jak i drugiej strony.
2. W miseczce wymieszaj sos sojowy, miód, sól, pieprz i olej roślinny. Nasmaruj przygotowaną mieszanką obie strony piersi z kurczaka. Pozostaw na minimum 30 minut w lodówce do marynowania.
3. Na średnio rozgrzaną patelnię usmaż piersi z kurczaka z obu stron na rumiano. Zmniejsz ogień i kontynuuj smażenie na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie gotowe.
4. Na każdej pierśi ułóż po 2 plastry ananasa i 2 plastry sera żółtego.
5. Przykryj patelnię pokrywką i podgrzewaj na małym ogniu, aż ser się rozpuści i stanie się lekko złocisty.
6. Podawaj gorące z ulubionymi dodatkami, na przykład z ryżem lub sałatką. Smacznego!

Podobne przepisy

pierś z kurczaka z ananasem
pierś z kurczaka z ananasem i żurawiną
pierś z kurczaka i serem
pierś z kurczaka z serem
pierś kurczaka z serem