Przepis na pierś kurczaka z serem 📖
Składniki:- 2 filety z kurczaka
- 100g sera żółtego
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- Sól i pieprz do smaku
- Oliwa z oliwek
Przygotowanie:
1. Pierś z kurczaka dokładnie umyj i osusz. Następnie rozetnij filety wzdłuż, tworząc kieszonki.
2. Ser żółty pokrój na plastry.
3. Wbij jajko do miseczki i roztrzep je widelcem.
4. Na płaskim talerzu wymieszaj bułkę tartą, sól i pieprz.
5. W każdą kieszonkę włożonego kurczaka wsuń plastry sera.
6. Skrop filety z kurczaka oliwą z oliwek, a następnie maczaj je w jajku, a potem w bułce tartej.
7. Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy i usmaż pierś z kurczaka na złoty kolor z obu stron.
8. Po usmażeniu, odłóż na talerz i odstaw na chwilę, aby kurczak odpoczął.
9. Podawaj jako główne danie z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami lub sałatką.
Smacznego!