Przepis na puszysty omlet na słono 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 4 łyżki mleka
- szczypta soli
- świeżo mielony czarny pieprz
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki startego parmezanu
- 1 łyżka masła

Instrukcje:
1. Rozbij jajka do miski, dodaj mleko, sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki i parmezan. Wszystko dokładnie wymieszaj widelcem.

2. W rondelku rozgrzej masło na średnim ogniu.

3. Gdy masło jest rozpuszczone, wlej wcześniej przygotowaną mieszankę jajeczną.

4. Przez pierwszą minutę omlet podsmażaj bez mieszania, a następnie delikatnie rozprowadź go utensyliami kuchennymi.

5. Po około 2-3 minutach omlet powinien być już gotowy. Sprawdź to, delikatnie podważając brzegi omletu i sprawdzając, czy jest puszysty i lekko zrumieniony.

6. Gdy omlet jest gotowy, delikatnie zawiń go na pół, przekładając jedną część na drugą.

7. Przełóż omlet na talerz i podawaj od razu, doprawiając dodatkowo świeżo mielonym pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Podobne przepisy

omlet puszysty
omlet na słodko puszysty
fit omlet na słono
omlet na słono z mąką
fit omlet na słono kcal