Przepis na pyszne wafle ryżowe 📖
Oto przepis na pyszne wafle ryżowe:Składniki:
- 200g chrupiącego ryżu
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki miodu
- Cynamon (wedle uznania)
- Garść ulubionych orzechów lub owoców na posypanie (opcjonalnie)
Wykonanie:
1. Rozpuść masło w garnku na średnim ogniu.
2. Dodaj miód i dobrze wymieszaj, aż składniki się połączą.
3. Dodaj chrupiący ryż do garnka i delikatnie wymieszaj, aby pokrył się masłem i miodem.
4. Przenieś mieszankę do miski i posyp cynamonem według własnego gustu.
5. Włóż miskę do lodówki na około 10-15 minut, aby składniki się przestygły.
6. Gdy masa stwardnieje, formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i ułóż je na talerzu.
7. Jeśli chcesz, możesz posypać wafle ryżowe ulubionymi orzechami lub owocami.
8. Wafle są gotowe do spożycia! Smacznego!
Podane powyżej proporcje są orientacyjne - możesz dostosować je do swoich preferencji smakowych. Smacznego!