Przepis na wafle ryżowe w czekoladzie 📖
Składniki:- 100 g czekolady gorzkiej
- 100 g wafli ryżowych
- 2 łyżki masła
Instrukcje:
1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, mieszając ją regularnie, aż stanie się płynna i gładka.
2. Dodaj masło do rozpuszczonej czekolady i dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
3. Wrzuć do miski wafle ryżowe i delikatnie zalej je czekoladą. Upewnij się, że każdy wafla jest równomiernie pokryty.
4. Połóż nasączone wafle na blaszce wyłożonej pergaminem lub na tackach i umieść je w lodówce na około 30 minut, aby czekolada stężała i stwardniała.
5. Gdy czekolada na wafelkach zdąży stężałe, możesz je wyjąć z lodówki i cieszyć się ich chrupkością i słodyczą.
Smacznego!