Przepis na rafaello kulki 📖
Składniki:- 200 g białej czekolady
- 100 g wiórków kokosowych
- 80 g drobno zmielonych migdałów
- 120 g cukru pudru
- 4-5 łyżek mleka
- kilka orzechów włoskich (opcjonalnie)
Przygotowanie:
1. W rondelku stopić czekoladę na małym ogniu lub w kąpieli wodnej. Mieszając, dodać mleko i cukier puder, aż powstanie jednolita masa.
2. Następnie dodać wiórki kokosowe i zmielone migdały, dokładnie wymieszać.
3. Gotową masę odstawić na około godzinę do lodówki, aby stężała.
4. Po tym czasie formować z masy małe kulki, każdą w środku można umieścić połowę orzecha włoskiego.
5. Kulki obtaczać w wiórkach kokosowych, dokładnie je osuszając.
6. Gotowe rafaello kulki przechowywać w lodówce do momentu podania.
Smacznego!