Przepis na rafaello na słonych krakersach 📖
Przepis na rafaello na słonych krakersach:Składniki:
- 250 g białej czekolady
- 200 g słonych krakersów
- 100 g wiórków kokosowych
- 100 g masła
- 150 ml mleka
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
Wykonanie:
1. W małym garnku rozpuść masło razem z mlekiem.
2. Dodaj cukier waniliowy do gorącego mleka i wymieszaj.
3. Następnie dodaj białą czekoladę do garnka i całość podgrzewaj na bardzo małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada będzie całkowicie rozpuszczona.
4. Po wyłączeniu palnika dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj, aż składniki będą ze sobą połączone.
5. Gotową masę odstaw na kilka minut, aby odrobinę stężała.
6. Na kolejnym naczyniu układaj równo słone krakersy, a na nich nakładaj małe porcje przygotowanej masy.
7. Wstaw naczynia z rafaello na kilka godzin do lodówki, aby masa stężała.
8. Po schłodzeniu rafaello będą gotowe do podania.
Smacznego!