Przepis na rafaello z jabłkami 📖

Składniki:
- 2 średniej wielkości jabłka
- 12 białek jaj
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 100 g mielonych migdałów

Instrukcje:
1. Upewnij się, że wszystkie składniki są dobrze przygotowane.
2. Jabłka umyj i ostrożnie obierz ze skórek. Następnie pokrój je na drobne kawałki.
3. Białka wbij do dużej miski i ubij na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier puder.
4. Do piany dodaj mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszaj, aby wszystko się połączyło.
5. Dodaj wiórki kokosowe i mielone migdały do miski z masą z białkami. Mieszaj aż składniki się połączą.
6. Na desce do krojenia lub na stole posyp cienką warstwę wiórków kokosowych.
7. Na przygotowanej powierzchni uformuj małe placuszki z masy. W miejsce górnego paluszka wciśnij po kawałku jabłka i delikatnie zawiń masę wokół.
8. Powtarzaj ten proces, aż cała masa zostanie wykorzystana.
9. Gotowe rafaello z jabłkami ułóż na paterze lub na talerzu.
10. Przechowuj w lodówce przez około 1 godzinę przed podaniem.
11. Serwuj jako słodki przysmak na przyjęciach lub podawaj sobie na co dzień. Smacznego!

Podobne przepisy

rafaello
a'la rafaello
rafaello fit
a rafaello
szybkie rafaello