Przepis na roladabiszkoptowa z jablkami 📖

Składniki:

- 4 jaja
- 1/2 szklanki cukru
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka startych jabłek

Wykonanie:

1. Oddziel białka od żółtek i ubij białka na sztywną pianę.

2. Stopniowo dodaj cukier, ciągle ubijając.

3. Dodaj żółtka i ponownie ubij.

4. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszając.

5. Na dno blaszki wyłóż papier do pieczenia i wylej masę.

6. Na wierzchu równomiernie rozłóż starte jabłka.

7. Zwiń ciasto w rulon i piecz w temperaturze 180°C przez około 20-25 minut.

8. Ładnie wystudzone ciasto pokrój na kawałki i podawaj na talerzu.

Smacznego!

Podobne przepisy

pampuchy z jabłkami
tartaletki z jabłkami
tosty z jabłkami
deser z jabłkami
ryż na mleku z jabłkami