Przepis na rybę po tatarsku 📖

Przepis na rybę po tatarsku:

Składniki:
- Filet z dowolnej ryby (np. łosoś, dorsz) - kilka kawałków
- 1 cebula
- 2 ogórki konserwowe
- 2 jajka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanych kaparów
- 4 łyżki majonezu
- Sól i pieprz do smaku
- Plastry cytryny do dekoracji

Instrukcje:
1. Na początku należy ugotować jajka na twardo, a następnie obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę.
2. Następnie cebulę również należy pokroić w drobną kostkę. Ogórki konserwowe należy oczyścić z zalewy i pokroić w równie drobną kostkę.
3. W międzyczasie filety rybne należy oczyścić z ości, jeśli są, oraz pokroić w małe kawałki.
4. Wszystkie składniki (jajka, cebulę, ogórki, natkę pietruszki, kapary) należy umieścić w jednej misce, dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
5. Następnie rybę kroić bardzo drobno, jak do tarta rybnego, i wymieszać z wcześniej przygotowanym sosem.
6. Przełożyć całość do naczynia, udekorować plasterkami cytryny i wstawić do lodówki na kilka godzin, aby smaki się połączyły.
7. Podawać schłodzone jako przystawkę lub danie główne.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajka po tatarsku
rybe bar
rybe fit
rybe lin
latwy rybe