Przepis na sałatkę z wątróbką i malinami 📖

Oto przepis na sałatkę z wątróbką i malinami:

Składniki:
- 200 g wątróbki drobiowej
- 2 garście mieszanej sałaty, np. rukoli i szpinaku
- 1 pęczek świeżej mięty
- 1 pęczek kiełków
- 1 szalotka, pokrojona w cienkie plasterki
- 1 łyżka masła
- 100 g malin
- Sok z połowy cytryny
- Olej rzepakowy
- Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Wątróbkę umyj, oczyść i pokrój na cienkie plasterki. Oprósz solą i pieprzem.
2. W dużym rondlu rozgrzej masło i obsmaż wątróbkę z obu stron na złoty kolor. Nie przesadzaj z czasem smażenia, aby nie stwardniała.
3. W misce wymieszaj sałatę, miętę, kiełki i pokrojoną szalotkę.
4. Dodaj maliny oraz wątróbkę z rondla.
5. W drugiej miseczce wymieszaj sok z cytryny, odrobinę soli, pieprzu i olej rzepakowy. Polej tym dressingiem sałatkę.
6. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki.
7. Przełóż na talerze i podawaj od razu.

Smacznego!

Podobne przepisy

wątróbka fit
wątróbka gotowana
pasztet z wątróbką
wątróbka z ryzem
wątróbka z ryby