Przepis na sernik z wiaderka dobry 📖

Przepis na sernik:

Składniki:
- 500 g serka homogenizowanego
- 200 g biszkoptów
- 100 g masła
- 4 jajka
- 100 g cukru
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 łyżka śmietany

Instrukcje:
1. Przygotuj biszkopty, możesz je samodzielnie upiec lub zakupić gotowe.
2. Rozpuszcz masło w rondelku i przestudź.
3. W misce ubij jaja z cukrem na gładką masę.
4. Dodaj serek homogenizowany, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy oraz ubite jaja i cukier.
5. Wlej przestudzone masło i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
6. Wyłóż biszkopty na spód tortownicy, a następnie wylej masę serową.
7. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
8. Po upieczeniu, wyjmij sernik z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia w tortownicy.
9. Przed podaniem, polej sernik śmietaną lub udekoruj ulubionymi owocami.

Gotowy sernik z wiaderka powinien mieć delikatną, kremową konsystencję i pyszny smak. Smacznego!

Podobne przepisy

dobry sernik z wiaderka
tani dobry sernik z wiaderka
dobry szybki sernik z wiaderka
sernik z wiaderka ekspresowy sernik bez spodu
sernik z wiaderka fit