Przepis na sernik z wiaderka fit 📖
Oto przepis na sernik z wiaderka w wersji fit:Składniki:
- 500 g chudego twarogu
- 3 jajka
- 2 łyżki mąki kokosowej
- sok i skórka otartej z 1 cytryny
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- opcjonalnie owoce (np. maliny lub borówki) do dekoracji
Wykonanie:
1. Rozpuszczamy twaróg w misce.
2. Dodajemy do niego jajka, mąkę kokosową, sok i skórkę otartej z cytryny, miód oraz ekstrakt waniliowy.
3. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie, aż powstanie jednolita masa.
4. Przekładamy masę do wiaderka lub niewielkiego, wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.
5. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy przez około 40-50 minut, aż sernik z wierzchu zezłoci się.
6. Po upieczeniu, wyjmujemy sernik z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia.
7. Na koniec dekorujemy sernik owocami (np. malinami lub borówkami) i możemy podawać.
Smacznego!