Przepis na sos koperkowy na cieplo 📖

Oto przepis na sos koperkowy na ciepło:

Składniki:
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki pszennej
- 500 ml mleka
- 2 łyżki posiekanego koperku
- Sól i pieprz do smaku

Instrukcje:
1. W małym garnku rozpuść masło na średnim ogniu.
2. Dodaj mąkę i mieszaj przez około 1 minutę, aż powstanie gładka masa.
3. Stopniowo dodawaj mleko, stale mieszając, aby nie powstały grudki.
4. Doprowadź mieszankę do wrzenia, redukując ogień do minimum. Gotuj przez około 5 minut, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje.
5. Dodaj posiekany koper i wymieszaj.
6. Dopraw sos solą i pieprzem do smaku.
7. Gotowy sos koperkowy można podawać od razu, jako dodatek do dania głównego.

Smacznego!

Podobne przepisy

chłodnik koperkowy
sos czosnkowo koperkowy
imprezę na ciepło
karkówkę na ciepło
rybę na ciepło