Przepis na rybę na ciepło 📖

Oto przepis na smaczną rybę na ciepło:

Składniki:
- Filety z dowolnej ryby (np. łososia, dorsza, pstrąga)
- Sól i pieprz do smaku
- Sok z cytryny
- Masło

Sposób przygotowania:
1. Oczyść i opłucz filety z ryby.
2. Posyp solą i pieprzem obie strony filetów, delikatnie wcierając przyprawy w mięso.
3. Wyciśnij sok z cytryny na filety. Pozwól, aby ryba zamarynowała przez 10-15 minut.
4. Na rozgrzaną patelnię dodaj niewielką ilość masła.
5. Po roztopieniu masła, połóż filety na patelnię skórą w dół.
6. Smaż rybę przez około 3-4 minuty na średnim ogniu, aż skóra stanie się chrupiąca i złocista.
7. Delikatnie obróć filety na drugą stronę i smaż kolejne 2-3 minuty, aż ryba będzie miękka i soczysta.
8. Podawaj rybę na ciepło, podając ją na talerzu z ulubionymi dodatkami, np. sałatką, ziemniakami lub warzywami.

Smacznego!

Podobne przepisy

karkówkę na ciepło
tortille na ciepło
gyros na ciepło
szarlotkę na ciepło
ciepło impreza