Przepis na sznycel 📖
Składniki:- 4 sztuki schabu
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki mąki pszenna
- 1/2 szklanki bułki tartej
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Schaby dokładnie umyć i osuszyć. Następnie rozbić tłuczkiem do mięsa.
2. W misce wymieszać jajka, mleko, sól i pieprz.
3. W innej misce wymieszać mąkę pszenną z bułką tartą.
4. Schaby obtaczać w mące z bułką tarta, następnie w jajku z mlekiem, a potem ponownie w mieszance z mąki i bułki tartej.
5. Rozgrzać olej na patelni i smażyć schaby na złoty kolor po obu stronach.
6. Gotowe sznycle wyjąć z patelni i osączyć na papierowym ręczniku.
7. Podawać na gorąco, np. z ziemniakami i mizerią.
Smacznego!