Przepis na szparagi z miodem 📖

Składniki:
- 500 g szparagów
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Szparagi dokładnie umyj i odłam końcówki.
2. W dużym garnku zagotuj lekko osolony wodę.
3. Wrzuć szparagi do gotującej się wody i gotuj przez około 3-5 minut, aż staną się delikatne, ale nadal mają lekki ząbek.
4. W międzyczasie w małym rondelku rozpuść masło i dodaj miód. Mieszaj, aż składniki się połączą i lekko zgęstnieją.
5. Odcedź gotowane szparagi i przekładaj na talerz.
6. Polej szparagi sosem miodowym i posól oraz popieprz do smaku.
7. Smacznego!

Podobne przepisy

sos winegret z miodem
golonkę z miodem
lemoniadę z miodem
omleta z miodem
indyka z miodem