Przepis na omleta z miodem 📖

Składniki:
- 3 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka masła
- szczypta soli
- 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:
1. W misce roztrzepujemy jajka razem z mlekiem i solą, używając widelca lub trzepaczki.
2. W rondlu rozpuszczamy masło na średnim ogniu.
3. Na rozgrzane masło wlewamy rozmieszaną masę jajeczną.
4. Smażymy omlet na średnim ogniu, delikatnie mieszając od czasu do czasu, aż będzie delikatnie ścięty z obu stron.
5. Przenosimy omlet na talerz i składamy go na pół.
6. Polewamy omlet miodem i podajemy od razu.

Smacznego!

Podobne przepisy

szparagi z miodem
wołowinę z miodem
wątróbkę z miodem
golonkę z miodem
sos winegret z miodem