Przepis na talerzpokus kapuśniak 📖

Składniki:
- 1 duża główka kapusty białej
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 por
- 2 cebule
- 4 ziemniaki
- 1 liść laurowy
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżka masła
- 1 litr bulionu warzywnego
- sól, pieprz do smaku
- kminek do posypania

Sposób przygotowania:
1. Kapustę dokładnie umyj i pokrój na cienkie paski.
2. Marchewki, pietruszki i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
3. Pora i cebule posiekaj.
4. W garnku rozgrzej masło, dodaj cebulę i pora, smaż przez kilka minut aż będą miękkie i lekko złote.
5. Dodaj kapustę, marchewki, pietruszkę, ziemniaki, liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość dobrze wymieszaj.
6. Wlej bulion warzywny, przykryj garnek pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez około 30 minut, aż warzywa będą miękkie.
7. Po ugotowaniu usuń liść laurowy i ziele angielskie. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
8. Przełóż kapuśniak do talerzy, posyp kminem i podawaj gorący.

Smacznego!

Podobne przepisy

kapuśniak fit
n kapusniak
kapusniak
kapuśniak obiad
kapuśniak na odchudzanie