Przepis na tatar z thermomixa 📖
Przepis na tatar z thermomixa:Składniki:
- 400 g świeżego mięsa (wołowego lub drobiowego)
- 1 cebula
- 3 łyżki kaparów
- 3 łyżki pikli (ogórkowych lub innych)
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki sosu worcester
- 2 żółtka
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na drobne kawałki.
2. Cebulę obieramy i również kroimy na mniejsze kawałki.
3. Wkładamy mięso, cebulę, kapary, pikle, musztardę, sos worcester i żółtka do misy thermomixa.
4. Mieszamy wszystkie składniki na programie 6-8 sekund na prędkości 5.
5. Dodajemy sól i pieprz do smaku i ponownie miksujemy przez 5-7 sekund na prędkości 3.
6. Gotowy tatar przenosimy do miseczek i podajemy od razu.
Smacznego!