Przepis na tatara z ogórkiem 📖

Składniki:
- 200g mielonego mięsa wołowego
- 2 cebule
- 2 ogórki kiszone
- 4 jajka
- 1 łyżka musztardy
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka octu winnego
- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Cebule drobno posiekaj i podsmaż na patelni na złoty kolor.
2. Mielone mięso umieść w misce, dodaj usmażoną cebulę, łyżkę musztardy, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
3. Z jajek oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę.
4. Pianę z białek dodaj do wcześniej wymieszanych składników i ponownie delikatnie wymieszaj.
5. Ogórki kiszone drobno pokrój i dodaj do masy mięsnej. Całość ponownie wymieszaj.
6. W drugiej misce umieść żółtka, majonez, ocet winny, sól i pieprz, wszystko dokładnie wymieszaj, tworząc sos tatara.
7. Na talerze nakładaj porcję masy mięsnej, a na każdej z nich polej sosem tatara.
8. Możesz podawać tatara z ogórkiem na wypieczonej bułce lub toście. Smacznego!

Podobne przepisy

sos czosnkowy z ogórkiem
strogonowa z ogórkiem
leczo z ogórkiem
drinka z ogórkiem
chłodnik z ogórkiem