Przepis na teczowe galaretki 📖
Składniki:- 6 opakowań różnych smaków galaretek w proszku
- woda
- 6 foremek do muffinek
Sposób wykonania:
1. Przygotuj foremki do muffinek, przemywając je dokładnie wodą i wytrzepując z nadmiaru wilgoci.
2. Przygotuj pierwszą galaretkę, rozpuszczając ją w 250 ml wrzącej wody i mieszając, aż się całkowicie rozpuści.
3. Wylej cienką warstwę rozpuszczonej galaretki (ok. 2 łyżki stołowe) do każdej foremki do muffinek, a następnie umieść foremki w lodówce, aż pierwsza warstwa zastygnie.
4. Powtórz powyższe kroki dla każdej kolorowej galaretki.
5. Kiedy wszystkie warstwy zastygną, delikatnie wyciągnij galaretki z foremek do muffinek i ułóż je na półmisku do podania.
6. Możesz udekorować teczowe galaretki bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami i podawać na zimno.
Smacznego!