Przepis na thermomix kapusniak 📖

Oto przepis na thermomix kapusniak:

Składniki:
- 1 główka kapusty kiszonej
- 2 marchewki
- 2 ziemniaki
- 1 cebula
- 2 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka suszonej papryki
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 kiełbasa (opcjonalnie)
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Kapustę kiszoną kroimy na cienkie paski.
2. Marchewki, ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
3. Do garnka wrzucamy kapustę, marchewki, ziemniaki, cebulę, liście laurowe i ziele angielskie.
4. Dodajemy olej, suszoną paprykę, bulion warzywny oraz opcjonalnie kiełbasę pokrojoną w plasterki.
5. Włączamy thermomix i ustawiamy na program gotowania z podgrzewaniem.
6. Gotujemy kapusniak w thermomixie przez około 30-40 minut, aż warzywa będą miękkie.
7. Przed podaniem usuwamy liście laurowe i ziele angielskie.
8. Doprawiamy solą i pieprzem według smaku.

Smacznego!

Podobne przepisy

kapuśniak thermomix
kapuśniak fit
kapusniak
n kapusniak
kapuśniak na wołowinie