Przepis na wrapa 📖
Oto prosty przepis na wrapa:Składniki:
- Tortilla pszenne lub kukurydziane
- Sztuka mięsa (np. grillowana pierś z kurczaka, kawałki wołowiny, krewetki)
- Sałata (np. lodowa, rukola)
- Pomidory, pokrojone w cienkie plasterki
- Cebula, pokrojona w cienkie piórka
- Awokado, pokrojone w plastry
- Sos (np. sos czosnkowy, sos jogurtowy, sos pikantny)
Instrukcje:
1. Przygotuj wszystkie składniki, pokrawając je zgodnie z wymaganiami.
2. Do tortilli dodaj wybrany sos i rozprowadź go na całej powierzchni.
3. Na sosie umieść sałatę, a następnie mięso wzdłuż środka tortilli.
4. Dodaj pokrojone pomidory, cebulę i awokado na wierzch mięsa.
5. Starannie zawiń tortillę, zaczynając od jednego końca i zwijając na boki, aby wszystkie składniki były dobrze zamknięte.
6. Powtórz te kroki dla pozostałych wrapów.
7. Wrapy można podać od razu, albo jeśli wolisz je cieplejsze, można je jeszcze przez kilka minut podgrzać na suchej patelni.
8. Podziel wrapa na pół lub na mniejsze kawałki, aby ułatwić jedzenie.
Smacznego!