Przepis na wrapy wegańskie 📖
Przepis na wegańskie wrapy:Składniki:
- Tortille pszenna lub kukurydziana
- 1 awokado, obrane i pokrojone w plastry
- 1 marchewka, starta na tarce
- 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
- 1 ogórek, pokrojony w plasterki
- 1 cebula, pokrojona w piórka
- Sałata lodowa, porwana na mniejsze kawałki
- Musztarda lub wegański majonez do smarowania
Instrukcje:
1. Tortille rozłóż na płaskiej powierzchni i delikatnie posmaruj musztardą lub wegańskim majonezem.
2. Na środku każdej tortilli ułóż po równych ilościach plastra awokado, startej marchewki, pasków papryki, plasterków ogórka, piórek cebuli i kawałków sałaty lodowej.
3. Starannie zwiń tortille, zaczynając od jednego końca i owijając boki, aby składniki były dobrze zamknięte.
4. Powtarzaj ten proces dla pozostałych tortilli.
5. Wrapy można podzielić na pół lub równe kawałki i podać na talerzu.
6. Możesz je też spakować w papier pergaminowy lub aluminiowy, aby zabrać ze sobą na lunch lub piknik.
Smacznego!