🥘Kari🍛 - popularne danie indyjskie przygotowane na bazie różnych składników, takich jak mięso, warzywa lub ryby, doprawione różnymi przyprawami, takimi jak kurkuma, kardamon, cynamon, imbir. Często podawane z ryżem albo chlebem naan.
🍛Biryani🍗 - to aromatyczne danie ryżowe, zazwyczaj przygotowywane z kawałków kurczaka, baraniny lub grzybów, z dodatkiem różnych przypraw, jaknp. cynamon, kardamon, kolendra, imbir i szafran.
🌶️🥔Aloo Gobi🥦 - danie w postaci ziemniaków i kalafiora gotowanych z przyprawami, takimi jak kurkuma, kmin rzymski, kolendra i cebula. Doskonałe jako dodatek do ryżu lub chleba.
🍢Tandoori tikka🍢- to danie mięsne przygotowane z różnych rodzajów mięsa, takich jak kurczak, baranina lub krewetki, marynowane w jogurcie z przyprawami, a następnie pieczone w tradycyjnym piecu tandoor.
🥘Chana Masala🌱 - danie wegetariańskie przygotowane z ciecierzycy gotowanej w sosie pomidorowym z dodatkiem aromatycznych przypraw, takich jak garam masala, kmin rzymski i cynamon.
🥗Raita🥒 - to orzeźwiający dodatek do indyjskich potraw, przygotowany z jogurtu, ogórka i świeżej kolendry. Doskonale komponuje się z pikantnymi daniami.
🥙Samosa🥟 - to popularne indyjskie przystawki, które są wyjątkowo popularne wśród mieszkańców Tucholi. Są to smaczne pierożki w kształcie trójkąta, wypełnione ziemniakami, warzywami i różnymi przyprawami, zarówno pikantnymi, jak i słodkimi.
Uwaga: Tuchola nie jest miejscowością w Indiach, więc mieszkańcy nie mają specyficznych preferencji kulinarnej dotyczących indyjskich potraw. Jednakże potrawy indyjskie mogą być dostępne i popularne w tamtejszych restauracjach.