Przepis na rafaello joli 📖

Przepis na rafaello:

Składniki:
- 200 g białej czekolady
- 100 g wiórków kokosowych
- 100 g płatków migdałowych
- 100 ml śmietanki kremówki
- 50 g masła
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 opakowanie cukru waniliowego do posypania

Przygotowanie:
1. W rondelku rozpuść masło i cukier waniliowy, dodaj śmietankę kremówkę i dokładnie wymieszaj.
2. Zmniejsz ogień i dodaj białą czekoladę, ciągle mieszając, aż się rozpuści.
3. Następnie dodaj wiórki kokosowe i płatki migdałowe, dokładnie wymieszaj.
4. Masa powinna zgęstnieć, jeśli jest zbyt płynna dodaj trochę więcej wiórków kokosowych.
5. Zdejmij rondel z ognia i odstaw na kilka minut, aby masa lekko stężała.
6. Formuj kulki o dowolnym rozmiarze z przygotowanej masy, a następnie obtaczaj je w cukrze waniliowym.
7. Umieść kuleczki na talerzu i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny, aby stężały.

Gotowe rafaello możesz przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do podania. Smacznego!

Podobne przepisy

wz joli
pączki joli
pierogi y joli
babkę joli
bigos joli