Przepis na ajerkoniak 📖

Przepis na ajerkoniak:

Składniki:
- 500 ml wódki
- 200 ml syropu kawowego
- 200 ml mleka skondensowanego słodzonego
- 100 ml likieru kawowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:
1. W dużym naczyniu połącz wódkę, syrop kawowy, mleko skondensowane słodzone oraz likier kawowy.
2. Dodaj ekstrakt waniliowy i cynamon, następnie dokładnie wymieszaj składniki.
3. Przelej ajerkoniak do butelek i przechowuj w lodówce przez kilka dni, aby smaki się przegryzły.
4. Ajerkoniak podawaj schłodzony, najlepiej w małych likierowych kieliszkach.

Smacznego!

Podobne przepisy

a ajerkoniak
ajerkoniak z whisky
ajerkoniak likier
ajerkoniak z kakao
ajerkoniak jajeczny