Przepis na awokado pasty 📖

Przepis na pastę z awokado:

Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
- 1/4 czerwonej cebuli, drobno posiekana
- Sok z jednej limonki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku

Instrukcje:
1. Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wydobądź miąższ łyżeczką do miseczki.
2. Rozgnieć awokado widelcem aż powstanie gładka masa.
3. Dodaj czosnek, cebulę, sok z limonki, posiekany koperek i oliwę do miski z awokado. Wymieszaj dokładnie.
4. Dopraw pastę solą i pieprzem, dostosowując smaki do preferencji.
5. Przełóż pastę do słoika lub innej szczelnie zamykanej pojemniczki.
6. Przechowuj w lodówce przez około 1 godzinę przed podaniem, aby smaki dobrze się połączyły.
7. Podawaj pastę z awokado np. z chrupiącymi tortillami, pieczywem lub jako dodatek do sałatek.

Smacznego!

Podobne przepisy

pasty
pasty guacamole
makarony pasty
pasty kanapkowe
hummus bez pasty tahini