Przepis na awokado z cebulką 📖

Przepis na awokado z cebulką:

Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 1 cebula
- 1 pomidor
- Sok z 1 limonki
- Sól i pieprz do smaku
- Oliwa z oliwek
- Świeża kolendra (opcjonalnie)

Wykonanie:
1. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i łyżeczką wyjmij miąższ. Całość delikatnie pokrój w kostkę.
2. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a pomidora również.
3. W dużej misce połącz awokado, cebulę oraz pomidora.
4. Skrop wszystko sokiem z limonki, aby zapobiec utlenianiu się awokado i delikatnie wymieszaj składniki.
5. Dopraw solą, pieprzem i skrop całość odrobiną oliwy z oliwek.
6. Opcjonalnie, posyp awokado z cebulką świeżą kolendrą dla dodatkowego smaku.
7. Przed podaniem, herbata z awokado powinna odstać przez około 30 minut, aby smaki się połączyły.

Smacznego!

Podobne przepisy

indyka z cebulką
wątróbkę z cebulką
gyros z cebulką
wątróbka z cebulka
jajecznice z cebulką