Przepis na awokado z tuńczykiem 📖

Składniki:
- 1 duże awokado
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 mała cebula
- 1 mały ogórek kiszony
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- Sok z połowy cytryny
- Sól i pieprz do smaku

Instrukcje:
1. Na początku przelać zawartość puszki z tuńczykiem do miski i odcedzić nadmiar sosu.
2. Cebulę i ogórka pokroić na drobne kawałki.
3. W misce z tuńczykiem dodać pokrojoną cebulę i ogórek.
4. Dodać majonez, musztardę oraz sok z połowy cytryny.
5. Całość dokładnie wymieszać, aby składniki równomiernie się połączyły.
6. Awokado przekroić na pół i usunąć pestkę. Wyciągnąć miąższ za pomocą łyżki do miseczki.
7. Przygotowaną mieszanką tuńczykową napełnić wydrążone główki awokado.
8. Posolić i popieprzyć danie do smaku.
9. Gotowe! Można podawać jako lekką przekąskę lub dodatek do sałatek. Dobrym pomysłem jest również podanie z kromką chleba. Smacznego!

Podobne przepisy

gołąbki z tuńczykiem
makaron z tuńczykiem
sałatkę ryż z tuńczykiem
omlet z tuńczykiem
szparagi z tuńczykiem