Przepis na babeczki malinowe 📖

Składniki:
- 250g mąki pszennej
- 150g cukru
- 150g masła
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 200g malin
- szczypta soli

Przygotowanie:
1. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier.

2. Dodaj pokrojone w kostkę masło i rozgnieć je palcami, aż powstanie kruszonka.

3. Następnie dodaj jajka, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszaj składniki drewnianą łyżką, aż powstanie jednolite ciasto.

4. Maliny dokładnie umyj, osusz i delikatnie wymieszaj z ciastem.

5. Foremki na babeczki wyłóż papilotkami i napełnij ciastem do 3/4 wysokości.

6. Babeczki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, aż staną się rumiane.

7. Wyciągnij babeczki z piekarnika i zostaw do ostygnięcia. Możesz posypać je delikatnie cukrem pudrem przed podaniem.

Smacznego!

Podobne przepisy

tiramisu malinowe
makaroniki malinowe
lody malinowe
malinowe eklerki
brownie malinowe