Przepis na babeczki twarogowe 📖

Przepis na babeczki twarogowe:

Składniki:
- 250 g twarogu
- 2 jajka
- 100 g cukru
- 100 g masła (roztopionego)
- 200 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- szczypta soli

Wykonanie:
1. W misce wymieszaj twaróg, jajka i cukier, aż uzyskasz jednolitą masę.
2. Dodaj roztopione masło i ekstrakt waniliowy, ponownie wymieszaj.
3. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól nad masę twarogową. Delikatnie wymieszaj składniki, aż powstanie jednolite ciasto.
4. Formy na babeczki wyłóż papilotkami oraz przełóż do nich ciasto, napełniając je w 3/4 objętości.
5. Wstaw foremki do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez około 25 minut, do momentu, gdy babeczki nabiorą złotego koloru i będą sprężyste w dotyku.
6. Po upieczeniu wyjmij babeczki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na kratce.

Gotowe babeczki twarogowe możesz podać posypane cukrem pudrem lub udekorowane owocami. Smacznego!

Podobne przepisy

faworki twarogowe
gofry twarogowe
naleśniki twarogowe
kopytka twarogowe
donaty twarogowe