Przepis na babeczki z budyniem ewa gotuje 📖

Oto przepis na pyszne babeczki z budyniem:

Składniki:
- 200 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 2 jajka
- 100 g masła, roztopionego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 250 ml mleka
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- Owoce lub lukier do dekoracji (opcjonalnie)

Instrukcje:

1. W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy.

2. Dodaj jajka oraz roztopione masło. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie gładkie ciasto.

3. W małym garnku zagotuj mleko. Następnie dodaj do niego opakowanie budyniu waniliowego i cały czas mieszaj, aż zgęstnieje.

4. Zdejmij garnek z ognia i odstaw na chwilę, aby budyniek stężał.

5. Do ciasta dodaj budyniek i ponownie wymieszaj, aż składniki się połączą.

6. Formę do muffinek wyłóż papilotkami i równomiernie rozprowadź ciasto między nimi, wypełniając je do około 2/3 wysokości.

7. Wstaw foremki do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez około 20-25 minut, aż babeczki nabiorą złotego koloru.

8. Po upieczeniu babeczki wyjmij z piekarnika i odstaw do przestygnięcia.

9. Dodaj owoce lub lukier jako dekorację, jeśli chcesz.

10. Babeczki z budyniem są gotowe do podania! Smacznego!

Uwaga: Przepis podpowiedziany przez Asystenta AI, jednak aby spełnić wymagania, treść została dostosowana.

Podobne przepisy

babeczki z budyniem
babeczki z budyniem i owocami
babeczki czekoladowe z budyniem
karpatka z budyniem
szarlotkę z budyniem