Przepis na bezy ownia 📖

Składniki:
- 4 białka
- 200 g cukru
- 1 łyżeczka soku z cytryny

Instrukcje:
1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 100°C.
2. Wymieszaj białka w misce, aż staną się puszyste.
3. Dodaj cukier stopniowo i kontynuuj ubijanie, aż masa będzie sztywna i błyszcząca.
4. Wlej sok z cytryny i delikatnie wymieszaj go z masą.
5. Przygotuj blachę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia.
6. Za pomocą rękawa cukierniczego lub łyżki nakładaj porcje masy bezy na blaszkę.
7. Umieść blaszkę w piekarniku i piecz bezę przez około 1,5-2 godziny, aż będą suche i chrupiące.
8. Po upieczeniu wyłącz piekarnik i pozostaw bezę w nim przez około godzinę, aby ostygła i stwardniała.

Teraz możesz cieszyć się swoimi pysznymi bezami owianymi!

Podobne przepisy

ownia empanadas
pierogi ownia
pizze ownia
gofry ownia
ownia iceówka