Przepis na boczniaki jajecznice 📖

Składniki:
- 300-400 g boczniaków
- 4 jajka
- 1 cebula
- sól i pieprz do smaku
- olej lub masło do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Boczniaki dokładnie oczyść i pokrój na plasterki.
2. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
3. Na rozgrzanej patelni rozpuść olej lub masło i zeszklij cebulę.
4. Dodaj pokrojone boczniaki i smaż na średnim ogniu przez około 5-7 minut, aż będą miękkie i zrumienione.
5. W misce roztrzep jajka i dopraw je solą oraz pieprzem.
6. Dodaj jajka do patelni z boczniakami i cebulą.
7. Smaż jajecznice na średnim ogniu, mieszając delikatnie, aż jajka się zetną.
8. Podawaj od razu, posmarowaną masłem kromką chleba lub jako dodatek do innych dań.

Smacznego!

Podobne przepisy

boczniaki flaki
boczniaki nuggetsy
jajecznicę po
jajecznice fit
jajecznice