Przepis na brownie sugarlady 📖
Oto prosty przepis na brownie sugarlady:Składniki:
- 200 g gorzkiej czekolady
- 200 g masła
- 250 g cukru
- 4 jajka
- 150 g mąki pszenna
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 100 g posiekanych orzechów laskowych (opcjonalnie)
Przygotowanie:
1. Roztop gorzką czekoladę i masło w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Ostudź delikatnie.
2. W osobnym naczyniu wymieszaj cukier z jajkami, aż składniki się połączą.
3. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i masło do masy cukrowej. Dokładnie wymieszaj.
4. Następnie wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj delikatnie, aż składniki się połączą.
5. Dodaj ekstrakt waniliowy i, jeśli chcesz, posiekane orzechy laskowe. Ponownie wymieszaj.
6. Przełóż ciasto do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
7. Wstaw formę do nagrzanego piekarnika i piecz brownie w temperaturze 180°C przez około 25-30 minut, aż wierzch będzie lekko zrumieniony, a środek jędrny.
8. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Kiedy brownie całkowicie ostygnie, pokrój na kwadraty.
9. Gotowe! Smacznego!
Teraz możesz delektować się pysznymi brownie sugarlady.