Przepis na bułki niskowęglowodanowe 📖
Przepis na bułki niskowęglowodanowe:Składniki:
- 4 jajka
- 100 g białka w proszku
- 30 g ziaren lnianych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
1. Oddziel białka od żółtek i wbij je do miski. Białka ubijamy na sztywną pianę za pomocą miksera.
2. W drugiej misce wymieszaj białko w proszku, ziarna lniane, proszek do pieczenia i sól.
3. Połącz ubite białka z suchymi składnikami i delikatnie wymieszaj wszystko łyżką.
4. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia twórz kształt bułeczek za pomocą łyżki.
5. Piecz bułki w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza przez około 15-20 minut, aż staną się złociste.
Gotowe! Możesz cieszyć się pysznymi, niskowęglowodanowymi bułkami.