Przepis na cebulkę prażoną 📖

Składniki:
- 3-4 duże cebule
- 2 łyżki masła
- Szczypta soli

Przygotowanie:
1. Cebule obrać i pokroić w cienkie plasterki.
2. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę i szczyptę soli.
3. Smażyć na średnim ogniu, często mieszając, aż cebula zmięknie i lekko się zrumieni.
4. Gdy cebula osiągnie złotobrązowy kolor, zmniejszyć ogień i smażyć dalej, aż stanie się krucha i karmelizowana.
5. Gotową cebulkę prażoną wyjąć z patelni i odłożyć na talerz do wystygnięcia.
6. Można używać tego aromatycznego dodatku jako przystawkę do dań głównych, dodatek do burgerów lub zupy cebulowej.

Smacznego!

Podobne przepisy

prazona cebula
prazona cebulka
cebulkę marynowaną
cebulkę w occie
cebulkę w zalewie