Przepis na chłodnik hiszpański 📖

Składniki:
- 2 ogórki
- 2 zielone papryki
- 1 cebula
- 3 pomidory
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 500 ml naturalnego jogurtu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
- kilka listków świeżej mięty

Przygotowanie:
1. Ogórki, papryki, cebulę i pomidory umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę.
2. Jajka pokrój na mniejsze kawałki.
3. W dużej misce wymieszaj jogurt, oliwę z oliwek oraz sok z cytryny.
4. Dodaj pokrojone warzywa i jaja do miski z jogurtem.
5. Dopraw całość solą i pieprzem do smaku.
6. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
7. Przełóż chłodnik do lodówki na minimum 2 godziny, aby dobrze się schłodził.
8. Przed podaniem posyp chłodnik świeżymi listkami mięty.

Chłodnik hiszpański jest gotowy do podania. Smacznego!

Podobne przepisy

omlet hiszpański
jabłecznik hiszpański
deser hiszpański
gulasz hiszpański
hiszpanski kociolek