Przepis na dewolaje z masłem 📖

Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 2 łyżki masła
- Sok z 1 cytryny
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1 łyżeczka posiekanego świeżego pietruszki
- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Filety z kurczaka dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
2. W dużej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu.
3. Dodaj pokrojone ząbki czosnku i smaż przez około 1 minutę, aż będą miały delikatny zapach.
4. Dodaj filety z kurczaka na patelnię i smaż z obu stron przez około 5-6 minut, aż mięso będzie rumiane i dobrze wysmażone.
5. Skrop sokiem z cytryny i posyp posiekaną pietruszką.
6. Dopraw solą i pieprzem według własnego smaku.
7. Podawaj natychmiast, najlepiej z sałatką lub pieczonymi warzywami.

Smacznego!

Podobne przepisy

dewolaje z pieczarkami i masłem
dewolaje z masłem i serem
dewolaje z serem i masłem
dewolaje z masłem i koperkiem
dewolaje z masłem i pietruszką