Przepis na dewolaje z masłem i pietruszką 📖
Składniki:- 4 filety z kurczaka
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki świeżej posiekanej pietruszki
- 2 ząbki czosnku (posiekane)
- Sok z 1 cytryny
- Sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
1. Filety z kurczaka umyj, osusz i delikatnie rozwałkuj.
2. W dużym rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu.
3. Dodaj posiekany czosnek i smaż przez około 1 minutę, aż uwalni swoje aromaty.
4. Dodaj filety z kurczaka do rondla i smaż z obu stron na złocisty kolor.
5. Wlej sok z cytryny i posyp filety solą oraz pieprzem.
6. Przykryj rondel pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 8-10 minut, aż kurczak będzie miękki i dobrze przegryziony.
7. Na koniec posyp pietruszką i podawaj od razu.
Smacznego!