Przepis na dietetyczną rybę z piekarnika 📖

Oto przepis na dietetyczną rybę z piekarnika:

Składniki:
- 2 filety z białej ryby (np. dorsz, mintaj), oczyszczone z ości
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku

Instrukcje:
1. Przed rozpoczęciem przygotowań ogrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
2. Filety ryby umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
3. W miseczce wymieszaj sok z cytryny, czosnek, koper, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
4. Ułóż filety ryby na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Każdy filet natrzyj przygotowanym wcześniej sosem, tak aby równomiernie pokryć całą powierzchnię.
6. Przenieś blaszkę z rybą do piekarnika i piecz przez około 15-20 minut, do momentu gdy miąższ ryby będzie delikatny i dobrze wysmażony.
7. Wyjmij z piekarnika i podawaj od razu, np. z dodatkiem warzyw grillowanych lub ulubionych świeżych sałatek.

Smacznego!

Podobne przepisy

rybę dietetyczną
dietetyczna ryba z piekarnika
mrożoną rybę z piekarnika
rybę dorsza z piekarnika
rybę z piekarnika w pomidorach