Przepis na domowe rafaello ciasto 📖

Oto przepis na domowe rafaello ciasto:

Składniki:
- Brązowa mąka ryżowa - 200g
- Miód - 4 łyżki
- Międzywodzie - 1 szklanka
- Wiórki kokosowe - 200g
- Białka z 3 jajek
- Cukier puder - 4 łyżki
- Olej kokosowy - 1 łyżka
- Czekolada mleczna lub gorzka - do dekoracji

Instrukcje:
1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C.
2. W misce wymieszaj mąkę ryżową, wiórki kokosowe i cukier puder.
3. Dodaj międzywodzie i miód, następnie dokładnie wymieszaj.
4. W drugiej misce ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę.
5. Delikatnie dodaj ubite białka do masy kokosowej, mieszając łopatką, aż wszystko się połączy.
6. Natłuść formę do pieczenia olejem kokosowym i przełóż do niej przygotowane ciasto.
7. Piecz przez około 25-30 minut, aż wierzch stanie się rumiany.
8. Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
9. Kiedy ciasto całkowicie ostygnie, możesz pokroić je na kwadraty lub prostokąty.
10. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub na małym ogniu.
11. Włóż kawałki ciasta do rozpuszczonej czekolady, a następnie wyjmij je za pomocą widelca i odkładaj na talerz lub deseczkę do wystygnięcia.
12. Gdy czekolada zastygnie, domowe rafaello ciasto jest gotowe do podania!

Smacznego!

Podobne przepisy

rafaello domowe
rafaello ciasto
ciasto rafaello
ciasto rafaello bezglutenowe
ciasto rafaello w tortownicy