Przepis na rafaello domowe 📖
Składniki:- 200g białej czekolady
- 120g wiórków kokosowych
- 120g mleka w proszku
- 100ml mleka
- 50g cukru pudru
- 50g masła (opcjonalnie)
- kilka orzechów laskowych (opcjonalnie)
Przygotowanie:
1. Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce.
2. Dodaj wiórki kokosowe, mleko w proszku, mleko, cukier puder i masło (opcjonalnie) do rozpuszczonej czekolady. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą masę.
3. Gotową masę włóż do lodówki na około 1 godzinę do momentu, gdy będzie twarda.
4. Następnie wyjmij masę i formuj kulki, a w środku każdej kuli umieść po jeden orzech laskowy (opcjonalnie).
5. Kulki obtaczaj w wiórkach kokosowych, aż cała powierzchnia będzie pokryta kokosem.
6. Gotowe rafaello przechowuj w lodówce przez około 2 godziny, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
Teraz możesz cieszyć się domowymi rafaello!