Przepis na dorsza na ostro 📖

Przepis na dorsza na ostro:

Składniki:
- 4 filety z dorsza
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1 papryczka chili, posiekana
- 1 łyżeczka płatków chilli
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- Sok z 1 limonki
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki, posiekana (do dekoracji)

Sposób przygotowania:
1. Filety z dorsza oczyść i osusz.
2. W rondlu rozgrzej oliwę z oliwek, a następnie dodaj cebulę, czosnek i papryczkę chili. Smaż na średnim ogniu przez około 5 minut, aż cebula zmięknie.
3. Dodaj płatki chili, sos sojowy, sok z limonki, sól i pieprz. Mieszaj przez kilka sekund.
4. Na patelni rozgrzej trochę oliwy z oliwek i smaż filety z dorsza z obu stron przez około 3-4 minuty, aż będą miękkie i delikatne.
5. Filety z dorsza przełóż na talerze i polej sosem ostry. Posyp natką pietruszki i podawaj od razu.

Smacznego!

Podobne przepisy

nuggetsy ostro
ramen na ostro
kurczaka na ostro
leniwe na ostro
orzeszki na ostro