Przepis na faworki z piekarnika 📖

Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 3 łyżki masła (w temperaturze pokojowej)
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania

Przygotowanie:
1. W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, cukier i cukier waniliowy.
2. Dodaj jajka i masło, następnie dokładnie zagniataj ciasto, aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
3. Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę.
4. Następnie pokrój je na paski o szerokości 2-3 cm.
5. W każdym pasku zrób niewielkie nacięcie po środku i przewlecz przez nie jedno zakończenie.
6. Na patelni rozgrzej olej.
7. Smaż paski ciasta na złoty kolor po obu stronach.
8. Po usmażeniu wyjmij je na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
9. Gdy faworki ostygną, posyp je cukrem pudrem.

Smacznego!

Podobne przepisy

faworki drożdżowe z piekarnika
faworki faworki
tvn faworki
a faworki
www.faworki