Przepis na filet z kurczaka w cieście 📖

Przepis na filet z kurczaka w cieście:

Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 1 jajko
- 100 g mąki
- 100 ml mleka
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- olej roślinny do smażenia

Wykonanie:
1. Filety z kurczaka oczyść i pokrój na kawałki o grubości około 1 cm.
2. W misce wymieszaj mąkę, jajko, mleko, sól i pieprz, aż powstanie jednolite ciasto.
3. Rozgrzej olej na patelni.
4. Każdy kawałek kurczaka obtocz w cieście, tak aby był równomiernie pokryty.
5. Smaż filety na rozgrzanym oleju z obu stron, aż będą złociste i dobrze przypieczone.
6. Po usmażeniu, wyłóż kurczaka na papierowym ręczniku, aby nadmiar tłuszczu został wchłonięty.
7. Podawaj filety z kurczaka w cieście na gorąco, np. z frytkami i sałatką.

Smacznego!

Podobne przepisy

filet z kurczaka w ciescie francuskim
filet z kurczaka w ciescie nalesnikowym
filet z kurczaka
kurczaka w cieście
filet z kurczaka w sosie