Przepis na filet z kurczaka z fasolką szparagową 📖
Składniki:- 2 filety z kurczaka
- 200 g fasolki szparagowej
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
1. Filety z kurczaka umyj, osusz i pokrój na kawałki.
2. Fasolkę szparagową umyj, usunąć końce i pokrój na mniejsze części.
3. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
4. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj posiekany czosnek i cebulę. Smaż przez kilka minut aż się zeszkli.
5. Dodaj pokrojone filety z kurczaka i obsmaż z każdej strony, aż się zrumienią.
6. Następnie dodaj fasolkę szparagową i smaż przez kolejne 5 minut. Mieszaj, aby wszystkie składniki równomiernie się podsmażyły.
7. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
8. Podawaj od razu, najczęściej jako danie główne.
Smacznego!