Przepis na filet z udka kurczaka 📖

Składniki:
- 2 filety z udek kurczaka
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Filety z udek kurczaka umyj i osusz.
2. Przygotuj marynatę, mieszając oliwę, czosnek, oregano, sok z cytryny, sól i pieprz w miseczce.
3. Włóż filety z kurczaka do miski z marynatą, dokładnie je obtaczając z obu stron.
4. Pozostaw kurczaka w marynacie na około 30 minut lub na noc w zamrażarce, jeśli masz więcej czasu.
5. Nagrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj filety z kurczaka. Smaż je przez około 6-8 minut z każdej strony, aż będą miękkie i soczyste.
6. Gdy kurczak jest gotowy, podawaj go gorącego jako danie główne lub dodatek do sałatek czy makaronu.

Smacznego!

Podobne przepisy

filet z kurczaka
filet z kurczaka z mozzarellą
filet z kurczaka w rekawie
filet z kurczaka na patelni
filet z kurczaka bez panierki